Narxlar

Maxsus taomlar

Fransuz oshxonalari hayratlanarli darajada mazali va mukammal, chiroyli ovqatlar bilan bog'liq. Fransuz oshpazlarining oddiy texnikasi tufayli, go'sht yumshoq va suvli bo'ladi va ko’rinishi - qizg'ish, oltin rangli, shuning uchun eng oddiy pishirilgan tovuq ham mazali bo’ladi. Eng muhimi teri ustiga sariyoq surtish kerak. Buning uchun xona haroratida 80-100 gramm moyni yumshatib, uni isiting, ozgina tuz va istalgan sevimli ko’katlar bilan yaxshilab aralashtiring.Quyruq sohasini tana go'shtidan ajratib oling, uning ostiga bir oz kremli aralashmani joylashtiring. Oldinga surib, tana go'shti bo'ylab massaj harakatlari bilan tarqating. Tovuq go’shtiga to'liq yog' surting. Ayniqsa go'shtga mazzali ta'm berish uchun tana go'shti ichiga joylashtirilgan kesilgan limon hisoblanadi. Tovuqni 200 darajaga issiqlikda, kattaligiga qarab 30-45 daqiqa davomida pishiring.
Tovuq oyog’i olxo’ri va nok bilan. Tayyorlanishi: 1. Smetana va ziravorlarni aralashtiring. Olingan tovuq oyog’iga aralashmani yaxshilab surting. 2. Pishgan va yumshoq nokni yuving va kesib oling. Unga olxo’rini qo'shing va tovuq bilan birga pishirish uchun joylashtiring. 3. 45-50 daqiqa davomida pishiring.   Pishayotgan tovuqni qarsildoq, oltin tusli bolishi uchun, 4 osh qoshiq soya sousi,2 goshiq asal va limon sharbatidan glazur tayyorlang. Pishirish tugashidan 15 daqiqa oldin tovuq terisiga cho'tka yordamida glazurni surting va pechni "gril" yoki "yuqori issiqlik" rejimida yoqishni unutmang!
Grillda tovuq oyoqlarini tayyorlash judayam oddiy , u deyarli har qanday tajribali beka, hatto yangi o’rganuvchilarning ham qo’lidan keladi. Bunday retsepturaning afzalliklari: tashqarisi qarsildoq, ichi esa – yoqimli va suvli go’shtning ajoyib ta’miga ega bo’lasiz, eng kam yog' miqdori bu taomni yaxshi dietali tanlovga aylantiradi. Tovuq bilan parallel ravishda siz sabzavotlarni qo'shishingiz mumkin, u mazali garnierga aylanadi. Shunday qilib, nafaqat oyoqlari, balki soni va qanotlari, tovuqning boshqa qismlarini ham tayyorlash mumkin. Tayyorlash usuli 1. Birinchidan, go'shtni tayyorlang (oldindan yaxshi bajaring): tovuqni yuving, quyidagi kabi quriting. 2.. Ingichka limon tilimini kesing. Ular oyoqlarga joylashtirilishi kerak, buning uchun ehtiyotkorlik bilan o'tkir pichoqda terini go'shtdan ajrating va limon tilimlarini hosil bo'lgan "cho'ntagiga" joylang. 3. Sitrusning qolgan bo’laklarini sharbatini siqib chiqaring (Meva mikroto’lqinli pechda isitilsa osonroq bo’ladi) sharbatga o'simlik moyi, ziravorlar va tuz qo'shing. 4. Olingan xushbo'y aralashma bilan, ehtiyotkorlik bilan oyoqlarini moylang, keyin muzlatgichga kamida bir soat vaqtni qo'ying. Yana to'yingan ta'mga ega bo'lgan suvli qoldiqlarni to'kib tashlang. 5.Marinovkadan keyin go’shtni, ehtiyotkorlik bilan panjara ustiga qo'ying (yuqori qismini). Oyoqlarni 200-220 ° haroratda pishiring, har ikki tomon 15-20 daqiqa davomida pishirilishi kerak. 6. . Pastki panjarada parallel ravishda siz garnierni tayyorlashingiz mumkin. Grilda tovuq oyoqlarini tayyorlashning retseptlar juda ko'p. Ovqat issiq bo’lishi kerak.qanday Imkoniyat yo'qligida uni bir xil haroratda pishirish mumkin. Bu taxminan 40 daqiqa davom etadi.